Monday, December 23, 2013

Saša Radulović

Svetla tačka na potpuno tamnoj političkoj sceni Srbije... Bez obzira koliko će uspeti da uradi, veliki je uspeh što je u diskusiju uveo pitanja koja su do sada bila "tabu teme".

Neki će morati da traže drugi posao

Beograd -- Ministar privrede Saša Radulović rekao je da je za narednu godinu zacrtan agresivan program i da veruje da je on važan za oporavak srpske privrede.

Ministar je u intervjuu za nedeljno izdanje "Blica", negirao priče da nema podršku ostalih članova Vlade, ističući da tim koji predvodi radi svoj posao i da postoji dobra saradnja sa drugim ministarstvima.
Radulović je rekao da će izmenama zakona o javnim preduzećima, koje se očekuju iduće godine, direktori javnih preduzeća morati da ispunjavaju godišnje planove i ako u tome ne uspeju i ako budu poslovali sa gubitkom "moraće da potraže drugi posao".

"Da bi produžili mandat direktori javnih preduzeća moraće da polažu ispite i dobiju licencu", rekao je Radulović, dodavši da su gubici koje prave javna preduzeća neizdrživi i ako "to ne rešimo na pravi način, imaćemo nastavak krize".

U narednoj godini biće ključna poreska reforma, istakao je Radulović, koji je ocenio da je potrebno da se smanje nameti na rad za 30 odsto, što bi, prema njegovim rečima, doprinelo prostoru za rast i suzbijanju sive ekonomije.

Upitan šta znači postavljanje državnih preduzeća na zdrave osnove, Radulović je rekao da je cilj da se ona privatizuju.

"A postavljanje na zdrave noge znači saniranje dugova i to će se uglavnom dešavati kroz konverziju potraživanja u kapital. U jednom broju preduzeća će svakako biti uveden stečaj", rekao je ministar.

Radulović nije želeo da licitira brojem onih koji će ostati bez posla, ali je rekao da će značajan broj neminovno ostati bez posla.

Što se tiče zamerki da je postavio svog čoveka za v.d. direktora SIEPA i direktora Agencije za privatizaciju, Radulović odgovora da od ljudi koje on zna, "oni su najbolji" i da "nijedan nije postavljen po partijskoj liniji, već po stručnosti".
Izvor: B92
Napred Saša!

No comments:

Post a Comment